2013 m. rugpjūčio 26 d., pirmadienis

Du kremai su ryžiais – mišriai ir sausai odai (žiemai)


Kremukus keliu į blogą dabar, nes tik neseniai pavyko gauti komentarą iš merginos, kuriai gaminau kremą - mišriai į riebumą linkusiai odai.
Receptas:
  • aliejinė dalis: 4,6 g lazdyno riešutų al., 3 g ryžių al., 2 g mango sv., 1,4 g lanolino, 3 g emulsinio vaško Olivem 1000, 0,6 g cetyl alcohol, 0,2 g ryžių vaško; 
  • vandeninė dalis: 42 g distiliuoto vandens, 40 g jonažolių hidroliato, 10 l. pieno rūgšties, 0,2 g ksantano;
  •  priedai: 60 l. ryžių proteinų, 1 g arrow root miltelių, 30 l. nimbamedžio HAG ištraukos, 20 l. ekokonservanto, 5 l. vetiverijų ir 5 l. pelargonijų et. al., 1 l. vitamino E. 
 Mergina šią priemonę, tepėsi vėsesniu sezonu (žiemą - pavasarį), dienai ir nakčiai. Lauke būdavo retai. Jai patiko, kad kremas nesunkus ir apmažėjo uždegimų ant odos.



Kitą kremą gaminau sau, kaip žieminį - dieninį. Reikėjo kad saugotų nuo šalčio išsausėjusią odą. Palyginus su pirmuoju skirtu mišriai odai, aliejinę dalį keičiau į riebesnę pusę. Daugiau vaškų, lanolino ir aliejų. Receptas:
  • aliejinė dalis: 4 g lazdyno riešutų al., 12 g ryžių al., 6 g mango sv., 4 g lanolino, 4,5 g emulsinio vaško Olivem 1000, 2,5 g cetyl alcohol, 0,6 g ryžių vaško; 
  • vandeninė dalis: 24 g distiliuoto vandens, 40 g bijūnų hidroliato, 10 l. pieno rūgšties; 
  • priedai: 60 l. ryžių proteinų, 30 l. bijūnų HAG ištraukos, 20 l. ekokonservanto, 5 l. vetiverijų ir 5 l. pelargonijų et. al., 1 l. vitamino E. 
Vietoj jonažolių hidroliato ir nimbamedžio HAG panaudojau bijūnų hidroliatą ir HAG ištrauką. Toks pakeitimas manau labiau tinkantis sausai odai. Kremą išbandė dar viena sausos odos (sausesnės nei mano tuo metu) savininkė. Jos komentaras buvo toks, kad pats kremas kaip ir nieko - tinka, bet nepatiko, jog sunkiai tepasi ir geriasi. Mano odai žiemos laikotarpiu tiko, nes saugojo odą nuo šerpetojimo, nors nežymiai kimšo poras.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą