2012 m. rugsėjo 9 d., sekmadienis

Regeneruojantis gelis "Sezamas"

Mano labai artima draugė paprašė, jog pagaminčiau jai ką nors kuo ji galėtų tepti randą ant veido po operacijos, kad greičiau gytų. Dar šią vasarą ją sužalojo žirgas. Ji jau kuris laikas perka labai brangų tepalą randams.


Iš ingredientų, kurie įeina į to tepalo sudėtį aš turiu tris: augalinį silikoną, vitaminą C, hialurono rūgšties miltelius. Nuspendžiau pagaminti kremą su minėtais ingredientais.


Dar panaudojau alavijo gelį bei augalinius ir eterinius aliejus kurie, mano manymu galėtų padėti odai atsinaujinti ir gyti randui. Sezamų ir ricinų aliejai dalyvauja, kaip veikliųjų medžiagų pernešėjai ir odos minkštintojai. Kad augalinių aliejų savybės išsisaugotų gaminau šaltuoju būdu ir naudojau emulsiklį Gelisucre. Tradiciškai kremai gaminami su emulsiniu vašku ir aliejai, vaškas, vanduo - kaitinami iki 70 celsijaus laipsnių, bet yra aliejų, kurie jautrūs aukštai temperatūrai ir jų gerosios savybės žūsta. Vienas iš tokių "jautruolių" yra tamanų aliejus, jo dėjau, nes jis - vienas stipriausiai regeneruojančių aliejų. Būtent su emulsikliu Gelisucre galima gaminti nekaitinant ir taip išsaugoti veikliąsias medžiagas. Regeneruojančio gelio sudėtis:
  • vandeninė dalis: distiliuotas, levandų, melisų ir žaliosios arbatos vanduo, alavijo gelis, ksantanas;
  • aliejinė dalis: sezamų, tamanų, alyvuogių, simondsijų, ricinos ir erškėtuogių kauliukų aliejai, emulsiklis;
  • priedai: provitaminas B5, augalinis silikonas, vitaminas C, hialurono rūgšties milteliai, vitaminas E, ekokonservantas, smilkalinių bosvelijų, šlamučių, mairūnų ir nerolio eteriniai aliejai.
Nėra aišku kokiomis proporcijomis dėtas augalinis silikonas, vitaminas C ir hialurono rūgšties milteliai draugės tepale. Jis juk pagamintas profesionalų, žmonių, kurie nusimano apie randų gydymą. Na, aš tokia nesu, bet bent jau pabandžiau. Proporcijas naudojau pagal pardavėjo iš kurio perku ingredientus rekomendacijas, taigi poveikis nebus toks stiprus ir gelį galima naudoti kaip kremą veidui. Man asmeniškai emulsiklis Gelisucre nelabai tinka veido odai, bet pasigaminau ir sau. Tepsiu strijas, kurių atsirado po nėštumo ir žiūrėsiu ar nors kiek mažėja : ) Dar pabandysiu kartą kitą tepti kaip maitinančią ir regeneruojančią kaukę veidui. Pasitepsiu, palaikysiu 10 min. ir nuprausiu. Jei liks ir mamai pasiūlysiu : )

2 komentarai:

  1. Na man tepalas nuo randų tikrai padėjo. Randai sumažėjo, nors tikrai buvo brangu investuoti į tuos tepalus. O kaip šio Jūsų gaminto poveikis? Ar padėjo sumažinti strijas? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kelis mėnesius nereguliariai tepiau šiuo geliu strijas. Manau, kad sumažino, bet visiškai nepanaikino. Strijos pačios su laiku kažkiek mažėja, traukiasi. Gal dėl to, kad aš pastoviai su įvairiais aktyviaisiais ingredientais kūno kremus ir aliejus naudoju. Tik neaišku ar visiškai užgis.

    AtsakytiPanaikinti