2016 m. lapkričio 9 d., trečiadienis

Trys muilai afroditėms



Pažįstamų merginų būrelis paprašė manęs pravesti susitikimą, kurio metu pasigamintumėm muilo. Iš pradžių nutarėm darytis keturių rūšių muiliukus, kai pamatėm, kad nelabai spėsim, tai susimažinom iki trijų. Bet gi labai gržus skaičius! Taip ir gavosi "Trys muilai afroditėms". Jos renkasi čia : ) ir rengia labai jaukius ir moteriškus susitikimus. Šis buvo toks mažumėlę "cheminis".
Kai kurioms padėjusioms teko ir pirštines užsidėti, kad galėtų maišyti šarmingą muilo masę. Kitos gavo užduotį pasidarbuoti prie keliolikos eterinių aliejų buteliukų. Trims skirtingiems muilams lašino skirtingas kvapų kompozicijas.
Pirmiusia virėm pagrindinę muilo masę. Jos receptas toks:

aliejinė dalis: 1 g ryžių vaško; 4 g bičių vaško ; 4 g sviestmedžio; 4 g ricinų al.; 10 g palmių al.; 21 g saulėgrąžų al.; 21 g kokosų al;

vandeninė dalis: 9 g natrio šarmo; 20 g distiliuoto vandens;

priedai: 0,5 g augalinio lanolino; 1 g medaus; 2 g glicerino - dažančioms medžiagoms tirpinti; 1 g dažančio oksido ar maistinės medžiagos; 1 g eterinių aliejų, 2 g aliejaus; 

Štai toks buvo mūsų muilo pagrindas. Jį dalinom į tris dalis ir dėjom skitingus dažus, papildomus aliejus bei kvapus.



Muilas "Prisimenu vasarą": Su vasarą rinktais ir džiovintais medetkų žiedais, kvėpinamas levandų ir levandinų, citrinžolių, pelargonijų, arbatmedžių, dašių eteriniais aliejais; papildytas medetkų ištrauka saulėgrąžų, sezamų, kokosų, simondsijų aliejuje.


Muilas "Cinamoninės Kalėdos": pušys, kedrai, gvazdikėliai, cinamonai, apelsinai, bergamotės, melsvųjų stirakų derva, mira. Marginom cinamonu ir žaliu oksidu. Papildėm saulėgrąžų ir ricinų aliejais.


Muilas "Būkim kartu": Svaiginančio egzotiško kvapo iš bazilikų, šalavijų, Ylang Ylang, citrinžolės, vanilės, melsvųjų stirakų dervos, vetiverijų, gvajokų; pagardintas ciberžole ir pagrąžintas rožiniu oksidu. Dar dėjom vanilės ankšties ištraukos kokosų aliejuje.

Ačiū visoms dalyvavusioms!
Buvo smagu kurti ir susitikti su jumis visomis!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą