2013 m. gegužės 8 d., trečiadienis

Kvapnus ir lengvas kremas su nimbamedžiu


Šis kremas yra drėkinantis ir skirtas riebiai odai arba tokioms, kurios mėgsta lengvučius kremukus. Antraštėje užrašiau „kvapnus“, nes draugė, kuriai pagaminau šitą kremuką, pauosčiusi sakė, kad jai kvepia žolelėmis.
Kita vertus, kas bandęs nimbamedžio aliejų, tai žino, kad jis kvepia keptais svogūnais, o toks aromatas labiau tinka prie pietų stalo. Veido kreme tikrai nekels malonių asociacijų. Nimbabedžio HAG ištrauka svogūninio aromato beveik neturi, todėl tik ją ir lašinau.
  • Aliejinė dalis: 6 g graikinių riešutų ir 2 g simondsijų aliejaus, 2 g mango sviesto, 2,5 g emulsinio vaško Olivem 1000, 1 g emulsiklio Sugar Ester; 
  • vandeninė dalis: 55,8 g distiliuoto vandens, 20 g rozmarinų hidroliato, 0,2 g ksantano, 1 g augalinio glicerino; 
  • priedai: 5 g alavijo gelio, 45 l. nimbamdžio HAG ištraukos, 30 l. pantenolio, 1 g arrow root pudros, 20 l. ekokonservanto, 1 l. ciberžolės, 4 l. nerolio, 4 l. ravintsarų ir 2 l. greipfruktų e.a., 1 l. vitamino E. 
 Draugė norėjo lengvo, regeneruojančio kremo. Manau nimbamedis, nerolis bei ciberžolė turi tokių savybių. Atitinkamai parinkau ir kitus priedus bei jų kiekius. Kremas galėtų tikti ir į uždegimus linkusiai odai. Aš pati kurį laiką naudojau šį kremuką, ir pasitepus jautėsi lengvas tempimas. Tai dėl ksantano, nes mano oda paprastai jį jaučia. Na, o draugei labai tiko : )

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą