2013 m. sausio 25 d., penktadienis

Kvapas „Ci.Pela.De.“


... Kai kūriau pienelį plaukams, pamaniau, kad geriausiai būtų suteikti jam ciberžolių aromato. Man labai patinka jį jausti plaukuose. Todėl, kad būtų įdomiau, šitai kosmetinei priemonei specialiai sukūriau kvapą.
Bazinė gaida - 50 %, širdies - 20 %, viršutinė - 30 %. Štai iš čia ir kilo pavadinimas „Ci.Pela.De.“, nes atitinkamai kiekvienoje iš gaidų, daugiausiai yra ciberžolių, pelargonijų ir degmedžių eterinių aliejų. Gavosi taip:
  • viršutinė gaida: 1 l. imbiero, 1 l. j. pipirų, 1 l. mairūnų, 2 l. k. pimentų, 5 l. bergamočių, 6 l. ciberžolių;
  • širdies: 4 l. pelargonijų, 3 l. rožmedžių, 1 l. nerolio, 1 l. rožių; 
  • bazinė: 12 l. degmedžių, 4 l. smilkalinių bosvelijų. 
Į visą eterinių aliejų mišinį įlašinau tiek pat simondsijų aliejaus. Tiesa, abejoju ar pelargonijos ir rožmedis tikrai tinka širdies natai, bet kadangi nesu profesionali kvepalų kūrėja ir mažai patirties turiu šitoje srityje, tai leidžiu sau truputį klysti ir savo blogo skaitytojų prašysiu man už tai atleisti. Kita vertus, žinau, kad kvapus ar kvepaliukus kurti galima ir visiškai nepaisant klasikinių taisyklių, o tiesiog vadovaujantis savo fantazija, nuotaika ir uosle. Arba išvis nekurti jokių kvapų, o tiesiog pasitepti patinkančiu eteriniu aliejumi… Taigi. Rezultatas gavosi toks neįprastas, prieskoninis ir tikrai rytietškas. Imbiero galbūt nederėjo lašinti. Kiekvieną dieną taip kvėpintis nenorėčiau, bet plaukams tikrai tiks. Kaip ir tikėjausi, ciberžolė jaučiasi labiausiai.

3 komentarai:

  1. Skaitau šitą blogą kaip gerą knygą:) Jaučiasi, kad autorė ne tik kūrybinga, bet ir protinga:)Labai patinka. Ir vaizdai profesionaliai padaryti, aukšta klasė:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū už komplimentus : ) O dėl nuotraukų, tai kartais nesigauna gražaus vaizdelio išlaužti, nes fotografuoju namų sąlygom ir neturiu jokios įrangos... Džiaugiuosi, kad jūs, Laima, kažką įdomaus randate : )

      Panaikinti
  2. Namų sąlygomis fotografuota - tai geriau, nei gerai. Aš dabar va užsinorėjau padaryti kokią įdomesnę nuotrauką su kremo indeliu, jei pavyks, atsiųsiu. Nesu fotografė, tik domiuosi :).

    AtsakytiPanaikinti