2012 m. rugsėjo 17 d., pirmadienis

Drėkinantis kremas rankoms "Mango"


Ką pirmiausia galėčiau pasakyti apie šitą kremą yra tai, kad labai labai skaniai kvepia. Į pagamintą kremą bėriau šiek tiek mango miltelių ir lašinau po kelis lašus yalng ylang, laukinių levandų, morkų eterinių aliejų. 

 

Apie mango miltelius, pardavėjas iš kurio juos pirkau, rašo, kad juose gausu vitaminų (A,C,D), karotinoidų, polifenolių, antioksidantų ir mangiferinų, saugančių odą nuo ultravioletinių spindulių. Šie milteliai veikia minkštinančiai, drėkinančiai, dėl to labai tinka sausos odos priežiūrai.
 Kremo sudėtis:
  • Vandeninė dalis: distiliuotas vanduo, augalinis glicerinas;
  • aliejinė dalis: mango sviestas, alyvuogių, sojų pupelių, ricinos aliejai, augalinis lanolinas, emulsinis vaškas;
  • priedai: provitaminas B5, ekokonservantas, mango milteliai, ylang ylang, laukinių levandų, morkų eteriniai aliejai, vitaminas E.
Augalinį lanoliną naudojau pirmą kartą. Apie jį sakoma, kad saugo odą nuo išsausėjimo ir senėjimo. Kažkodėl galvojau, kad kremai su lanolinu sunkiau geriasi, bet kai pabandžiau, tai nieko panašaus. Tiesa, jo dėjau tik 5 procentus, nors galima ir gerokai daugiau. Pasitepus gal kokias 3 minutes jaučiasi kremas, bet po to puikiai įsigeria ir rankos tampa minkštutės ir padrėkintos. Nepalieka lipnumo. Kelis kartus bandžiau teptis veidą ir kūną. Pasitepus veidą, gerai drėkino, todėl vienai draugei, kurios oda labai sausa, pasiūliau pabandyti tepti ir rankas ir veidą. Sakoma, kad alyvuogių, sojų pupelių ir ricinos aliejai yra kemšantys poras, todėl pati šiuos aliejus naudojau tik kūnui. Na, po kurio laiko pasiteirausiu draugės, kaip jai tiko. Kai baigsiu kremą, kuriuo tepuosi dabar, galbūt panašiom proporcijom kažką susikursiu. Manau, galėtų būti neblogas drėkinantis veido kremas žiemai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą