2012 m. spalio 19 d., penktadienis

Kremas ir kaukė veidui su japoninių kamelijų aliejumi


Įsigijau japoninių kamelijų aliejaus ir labai niežėjo nagus ką nors su juo pasigaminti. Jis gerina odos būklę, stabdo raukšlelių susidarymą, gerai įsigeria ir turi panašių savybių kaip alyvuogių ir vynuogių kauliukų aliejai. Taip pat tinka plaukų puoselėjimui, bet nedaug nusipirkau, tai plaukams ir neteks išbandyti.


 Kitus ingredientus taip pat rinkau tokius, kad tiktų odos jauninimui ir drėkinimui.
Augalinis silikonas stiprina apsaugines odos savybes ir saugo nuo drėgmės netekimo, kremą papildo kalciu, magniu, manganu, cinku. Jo INCI būtų: Aqua and Chondrus crispus extract. Elemi eterinis aliejus mažina raukšles ir skatina regeneraciją, bergamotė gerina kraujotaką, apelsinų žiedų eterinis aliejus atpalaiduoja veido odos raumenis, turi raminančių savybių, skatina elastingumą. Kremo sudėtis:
  • aliejinė dalis: 4,25 g emulsinio vaško (AZ nr. 2), 17 g japoninių kamelijų aliejaus, 3,4 g simondsijų aliejaus, 3,4 g kakavos sviesto;
  • vandeninė dalis: 30 g distiliuoto vandens, 20 g ramunėlių hidroliato;
  • priedai: 2,55 g alavijo gelio, 1,7 g augalinio silikono, 16 l. ekokonservanto, 3 l. elemi e.a., 3 l. apelsinų žiedų e.a., 2 l. bergamočių e.a., 1 l. vitamino E. 
  • iš viso 85 g kremo.
 Kita vertus, toks eterinių aliejų derinys visai tiktų ir riebesnei, spuoguotai odai. 
Jei sekantį kartą daryčiausi tokį kremą, tai dėčiau daugiau kakavos sviesto, nes jaučiasi, kad reikia riebesnio, bet pasitepus didesniu kiekiu, tas jausmas dingsta. Tai matyt tikrai jau reiks darytis riebesnį. Ilgesnį laiką naudodama šitą kremą, daugiau nejaučiau jokių nepatogumų. 

Kitas mano kūrinėlis, jei tik taip galima pavadinti, buvo odą valanti kaukė su žydruoju moliu:
  • 0,3 g ksantano, 6 g distiliuoto vandens, 5 g ramunėlių hidroliato, 3 g alavijo gelio;
  • 3 g žydrojo molio, 3 g japoninių kamelijų aliejaus, 2 l. elemi e.a., 1 l. bergamočių e.a., 4 l. ekokonservanto.
  • iš viso 32 g. 
 

Kaukę užtepus palaikau iki 3 min., kol apdžiūna, ir nuprausiu vandeniu. Molio dėjau nedaug, tik, kad vos vos pašveistų, nes šaltuoju sezonu, mano oda nelabai mėgsta aštraus šveitimo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą