2013 m. balandžio 6 d., šeštadienis

Drėkinantis kremas „Alyvuogė“

Manau alyvuogių aliejaus reklamuoti nereikia, bet kadangi jį esu labai pamilusi, dažnai naudoju virtuvėje ir grąžinimosi procedūroms, tai vis tik šiek tiek padarysiu tai… Šis aliejus turi apie 60 % oleino rūgšties, kuri suteikia minkštinančių ir maitinančių savybių. Natūralus vitaminas E ir fitosteroliai saugo odą nuo išsausėjimo ir suteikia lankstumo.



Vasaros metu reguliariai naudojant alyvuogių aliejų plaukų, veido ir kūno priežiūrai galima sudaryti apsaugą nuo senėjimo ir saulės spindulių daromos žalos. Tinka vaikų ir jautriai odai tepti.

Kremuko receptas susidėliojo taip (100 g):
  • aliejinė dalis: 12 g alyvuogių, 6 g lazdyno riešutų ir 6 g sojų pupelių aliejaus, 6 g morkų sėklų ištraukos saulėgrąžų aliejuje, 4,5 g emulsinio vaško (AZ nr. 2), 1,5 g cukraus esterio; 
  • vandeninė dalis: 34 g žaliosios arbatos hidroliato, 26 g distiliuoto vanens, 1,3 g glicerino; 
  • priedai: 60 l. provitamino B5, 20 l. ekokonservanto, 3 l. citrinžolių, 7 l. levandų eterinio aliejaus, 1 l. vitamino E. 
Receptą papildžiau lengvesniu lazdyno riešutų aliejumi, sojų pupelių aliejus taip pat tinka sausai sudirgusiai odai, padeda reguliuoti drėgmės balansą. Morkų ištrauka turi beta-karoteno ir pagyvina odos spalvą, suteikia sveiko spindesio. Provitaminas B5 skatina ląstelių atsinaujinimą, ramina, saugo nuo šerpetojimo ir drėgmės netekimo.


Tai mano kelių draugių labai pamėgtas paprastutis kremukas. Tinkantis normaliai ir sausai veido odai. Užglosto nušerpetojimus, drėkina ir švelnina. Pasidariau didesnį kiekį ir juo tepu rankas, kai nusausėja po namų ruošos darbų.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą