2013 m. balandžio 7 d., sekmadienis

Dieninis kremas žiemai „Ci.Ci.Ci.“


Norėjau pagaminti riebesnį dieninį kremą žiemai, bet kad dar turėtų drėkinančių ir priešuždegiminių savybių. Apsaugai pasirinkau sviestmedį, stearino rūgštį ir ryžių vašką (jis suteikia apsaugą odai ir neapsunkina). Drėkinimo suteikia migdolų ir lazdynų aliejus, granatų sėklų CO2, inulinas, pieno rūgštis.
100 g receptas:

  • Aliejinė dalis: 6 g mango ir 2 g sviestmedžių sviesto, 14 g migdolų ir 12 g lazdyno riešutų aliejaus, 2 g emulsinio vaško Olivem 1000, 3 g emulsinio vaško AZ nr. 2, 1 g stearino rūgšties, 1 g ryžių vaško; 
  • vandeninė dalis: 30 g gelsvųjų sėklučių hidroliato, 26 g distiliuoto vandens; 10 l. pieno rūgšties;
  • priedai: 1 g inulino, 20 l. ekokonservanto, 10 l. granatų sėklų CO, 2 l. ciberžolių e.a., 8 l. citrinų e.a., 1 l. vitamino E. 
Tam, kad oda būtų mžiau linkusi į uždegimus parinkau gelsvųjų sėklučių hidroliatą, kurio kvapas turi citrininio prieskonio, o citrinų eterinis aliejus jį tik pastiprintų. Nusprendžiau, kad prie šios kompanijos tiks ir ciberžolė, nes taip pat saugo nuo uždegimų, pagyvina odos spalvą bei išvaizdą, kas labai aktualu nykiu žiemos laikotarpiu. Taigi, gavosi tokia graži trijulė: citrinininės sėklutės, citrina ir ciberžolė. Ar jau dabar aišku, kodėl taip pagavadinau šį kremą?
Pamaniau, jog sviestmedžio reikėtų dėti mažiau (pirminiam variante buvo 11 g) ir dalį jo pakeičiau lengvesniu mango sviestu ir skystais aliejais.
Man šis kremas buvo kiek per riebus, bet puikiai tiko rankoms. Draugė, kuri ir prašė tokio kremo žiemai liko patenkinta išbandžiusi.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą