2012 m. gruodžio 10 d., pirmadienis

Makiažo prausiklis su hena ir nimbamedžiu

 Gamybos procesą būtų galima aprašyti paprastai – pagaminau gelį ir sudėjau putoklio dalį ir priedus. Tiesa, ruošdama putoklio dalį, pirmiau sumaišiau makadamijų aliejų su sulfatiniu ricinų aliejumi ir tik po to supyliau riebalinio sluoksnio atstatytoją, putų bazę, įkrėčiau medų, šiektiek pašildžiau, kad susimaišytų į vientisą masę. 

Sudėtis (100 g):

  • Vandeninė dalis: 30 g distiliuoto vandens, 25 g ramunėlių hidroliato, 15 l. pieno rūgšties, 1 g ksantano, 60 l. henos ir 60 l. nimbamedžio HAG ištraukos;
  • Putoklio dalis: 20 g medaus, 10 g švelnios putų bazės, 3 g riebalinio sluoksnio atstatytojo, 3 g sulfatinio ricinų aliejaus, 3 g makadamijų aliejaus;
  • Priedai: 20 l. ekokonservanto, 10 l. žaliųjų mandarinų e.a.
Kvapas gavosi toks savotiškas. Jaučiasi medaus saldumas ir mandarinų gaivumas. Nepasakyčiau, kad labai skaniai kvepia, bet ir nesmirda : ) Gal dar įlašinus kokių eterinių ir būtų geriau. Beje, pagaminus nimbamedžio  HAG ištrauką, visiškai nesijaučia jam būdingas svogūnų kvapas. 

Makiažą nuprausia puikiai. Šiek tiek graužia akis. Hena tonizuoja odą, gerina kraujotaką, nimbamedis – veikia priešuždegimiškai, medus padeda švelniai nuprausti, drėkina.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą