2012 m. lapkričio 19 d., pirmadienis

Švelnus šampūnas „Saulėgrąža ir apelsinas“

Išties gavosi labai švelnus šampūnas su nedidele doze putoklio, labiausiai tinkamas sausiems plaukams. Normaliems arba riebaluotis greit linkusiems - gali būti per silpnas, tokiu atveju, gaminant reiktų didinti putoklio kiekį.  Mano plaukai linkę sausėti, ploni, bet ilgi. Patiko šis receptas, nes visai nenusausino plaukų.

Apie 50 g, sudėtis:

  • vandeninė dalis: 24 g distiliuoto vandens, 10 g medaus, 2 g glicerino, 30 l. pieno rūgšties;
  • ptoklio dalis: 8 g švelnios putų bazės (Sodium cocoamphoacetate, Glycerin, Lauryl glucoside, Sodium cocoyl glutamate, Sodium lauryl glucose carboxylate), 1 g riebalinio sluoksnio atstatytojo, 2 g sulfatinio ricinų aliejaus, 2 g saulėgrąžų ir 20 l. šaltalankių aliejaus;
  • priedai: 45 l. Shikakai HAG ištraukos, 1 g inulino, 0,5 g ksantano, 5 l. apelsinų ir 1 l. greipfruktų eterinių aliejų.

Tokio kiekio užteko keturiems kartams ir dar du kartus pabandžiau makiažą nusiprausti. Gerai nuplovė, veidas liko švarus. Vėliau pasigaminau panašų makiažo prausiklį.
Tai gana ekstremalus šampūnas, nes pardavėjas rekomenduoja šito putoklio naudoti mažiausiai 20 %, o aš pabandžiau dar mažiau – 16. Plaukai, gal kiek ir greičiau susiriebaluodavo nei įprastai, bet kaip minėjau man patiko, nes neatsirado sausų pasišiaušusių plaukų po plovimo. Netepiau jokio balzamo.  Taip pat pastebėjau, kad spalva paryškėjo, nes pažįstama, kuri mane mato kasdien, paklausė ar nedažiau plaukų. Manau, kad tai dėl šaltalankių aliejaus arba medaus.
Beje, kilo mintis, kad tokį šampūną pabandyti pasigaminti galėtų ir riebiaplaukiai, bet tik tie, kurie kiekvieną dieną plauna galvą. Tai taip stipriai nealintų plaukų. O gal aš klystu? Pati asmeniškai užskaitau tokį receptą, nes man, kaip auginančiai plaukus, labai svarbu, kad šampūnas stipriai nealintų ir nesausintų. 
2012-11-27. P. S. Dar turiu paminėti kelis dalykus. Pirma - šitas šampūnas visai neputoja, todėl juo reikėjo ilgiau masažuoti skalpą ir kruoščiau braukyti nuo šaknų iki pačių galiukų. Antra - pastoviai šampūnu "Saulėgrąža ir apelsinas" galvos neploviau, nes maždaug kas tris plovimus pakeičiu šampūną.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą