2012 m. rugsėjo 19 d., trečiadienis

Kakavinis kremas rankoms


 Šito kremo kūrimą, pavadinau "repeticija prieš žiemą" : ), nes tokiomis proporcijomis  niekada negaminau. Kadangi „repeticija“ pavyko, emulsija puikiai susijungė, kai subaigsiu rankų kremą "Mango" , pasidarysiu žiemai tokį. Tam, kad gautųsi labai riebus kremas dėjau 8 % emulsinio vaško ir 45 % aliejų. Dažniausiai būna apie 5 % emulsinio vaško ir apie 30 % aliejaus. Na, bent jau rankų darbo kremuose : )

 
Žinau, kad daugumoje parduotuvinių, vietoj aliejaus naudoja naftos produktus arba jei rašo, kad yra aliejaus, tai dažniausiai būna filtruotas ir apdirbtas taip, kad neskleistų kvapo, būtų bespalvis, o tai reiškia ir visai bevertis.

Norėjau, kad būtų kuo riebenis ir saugotų nuo šalčio. Dar nebandžiau, bet manau, kad tiks ir veidui. Cetyl  alcohol suteikia kremo konsistencijai  daugiau skalsumo, drėkinimo. Bičių vaškas taip pat patirština ir turi apsauginių savybių. Kakavos sviestas tinka šiurkščiai ir gyvybingumą praradusiai odai, naudojamas  tiek sudirgintai, tiek brandžiai odai pagyvinti ir atgaivinti.  Bendzoino dervos arba melsvųjų stirakų tirpalą parinkau ne veltui. Juo gydo žaizdas ir odos įtrūkimus, rekomenduojama dėti į priemones suskirdusioms rankoms gydyti. Beje negaliu nepaminėti, kad bendzoino dervos ištrauka kvepia vanile...  


Kremo sudėtis:
  • vandeninė dalis: distiliuotas vanduo;
  • aliejinė dalis: kakavos (20 %) ir sviestmedžių sviestas (5 %), sojų pupelių (10 %), saulėgrąžų (9 %) ir šaltalankių aliejai (1 %), emulsiklis (8 %), tirštiklis cetyl alcohol (2 %), bičių vaškas (2 %);
  • priedai: medaus drėkiklis (1 %), ekokonservantas (0,6 %), vitaminas E (2 lašai/100 g), bendzoino dervos spiritinė ištrauka (5 lašai/100 g), levandų (5 lašai/100 g) ir mandarinų (2 lašai/100 g) eteriniai aliejai.
P. S. Maždaug po mėnesio atsiskyrė, truputį aliejų, bet toliau teptis kremu tai netrugdo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą