2013 m. kovo 26 d., antradienis

Riebus kremas ir švelniai šveičianti kaukė su bijūnais

Mano odą šis kremas gerai drėkino. Tam, kad įsigertų reikėjo kiek ilgėliau masažuoti į odą. Nakčiai tepiau geliuką su 5 % aliejų, o dienai - šitą riebuilį. Man, gal kiek per riebus buvo šis kremukas, bet gaminau tokį labiau dėl smalsumo, norėdama pažiurėti kas gausis. Tokią priemonę siūlyčiau naudoti žiemos laikotarpiu, kai oda ypač sausėja ir pleiskanoja.


100 g receptas:
  • aliejinė dalis: 30 g sviestmedžio, 10 g bijūnų žiedų ištraukos saulėgrąžų aliejuje, 7,2 g emulsiklio Gelisucre
  • vandeninė dalis: 10 g distiliuoto vandens, 9 g alavijo gelio, 30 g bijūnų hidroliato; 
  • priedai: 4 g bijūnų žiedų HAG ištraukos, 20 l. ekokonservanto, 4 l. degmedžių, 3 l. apelsinų ir 3 l. levandų e.a., 1 l. vitamino E. 
Gaminant su Gelisucre paprastai dar reikia dėti ksantano. Galima ir be jo, bet tuomet aliejus su vandeniu ne visai susimaišys ir prieš naudojimą reikės suplakti, o gaminio konsistencija bus skystesnė. Šįkart nedėjau ksantano (2013-03-29: nežymus jo kiekis yra alavijo gelyje), bet daugiau sviestmedžio - net 30 %. Toks kiekis puikiai sustiprino emulsiją ir sutirštino. Kremas gerai laikėsi ir fazės neatsiskyrinėjo. Tiesa šiek tiek pašildžiau, kad gautųsi vientisesnė masė. Po kurio laiko konsistencija pasidarė panaši į manų košę, nes sviestmedis susigumuliavo.

Švelniai šveičiančios kaukės 100 g receptas:

  • kaukės masė pagaminta iš: 44 g distiliuoto vandens, 30 g bijūnų hidroliato, 0,6 g karageno, 0,6 g ksantano, 9 g bijūnų žiedų ištraukos saulėgrąžų aliejuje; 
  • priedai: 2 g bijūnų žiedų HAG ištraukos, 9 g gasulo, 3 g bijūnų žiedų miltelių, 0,2 g hialurono, 6 l. apelsinų ir 4 l. ramunėlių e.a. 20 l. ekokonsrevanto, 1 l. vitamino E.


 Kaukės vientik su molio milteliais man sausina odą, tai gaminuosi tokias švelnias. Net ir žiemos laikotarpiu galėjau švelniai pamasažuoti ir du kartus per savaitę, jei tik jaučiau tam poreikį. Tepti reikia storesniu sluoksniu, nes labai greit džiūna. Žinoma, kai trūksta laiko, tai tepu ploniau. Nusiplovus jaučiasi, kad oda švari ir atgaivinta. Beje apelsinų ir ramunėlių kvapų mišinys pasirodė labai malonus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą