2012 m. rugpjūčio 21 d., antradienis

Su gimtadieniu, Agne!!!

Šiandien mano draugės Agnės gimtadienis. Mes esame pažįstamos jau nuo mokyklos laikų. Buvo visko. Ir susipykimų, ir džiaugsmo : ) Bet daugiausiai džiaugsmo. Nesu labai iškalbinga ir sveikinimų tirados neklosiu, o be to, Agnė visko turi. Ji graži, protinga ir gyvenime jai sekasi. Tegul taip būna visada!!! 
Taigi, tiesiai prie reikalo. Agnės oda sausa. Nusprendžiau pagaminti ir padovanoti kremą veidui ir kūnui. 



Sudėtis kūno kremo:
  • aliejinė dalis: 15 g sviestmedžių ir 15 g sezamų aliejaus, 5 g emulsinio vaško (Aroma-Zone, nr. 2);
  • vandeninė dalis: 70 g distiliuoto vandens, 1,5 g glicerino;
  • priedai: 5 l. levandų, 3 l. morkų, 2 l. smilkalinių bosvelijų e.a., 3 l. vitamino E, 20 l. ekokonservanto.
Gaminimo aprašymas. Atskiruose induose kaitiname vandeninę ir aliejinę dalis iki 70 celsijaus laipsnių, įstatę į vandens vonelę. Atsargiai supilame vandenį į aliejus, išimame iš indo kuriame šildėme ir intensyviai maišome 3 min. Tada įstatome į šalto vandens indą ir dar 3 minutes maišome. Kai masė jau atvėsusi ir sutirštėjusi, sulašiname priedus. Gavosi gražus baltas kremukėlis : )
Sviestmedis turi ypatingų drėkinančių ir odą puoselėjančių savybių. Sezamų aliejus tinka sausai odai, nes giliai įsiskverbia, yra lengvas ir padeda pernešti aktyvias medžiagas į gilesnius sluoksnius (aišku tai aktualu visiems odos tipams). Levandų ir morkų eteriniai aliejai drėkina ir regeneruoja, bosvelijų - tonizuoja, pagerina odos elasingumą ir stangrina.


Veido kremą sukūriau tokį:
  • aliejinė dalis: 2,23 g sviestmedžių, 3 g migdolų ir 3 g sezamų aliejaus, 1,5 g emulsinio vaško Olivem 1000;
  • vandeninė dalis: 12,7 g distiliuoto vandens, 6,7 g rugiagėlių vandens;
  • priedai: 7 l. medaus drėkiklio, 7 l. provitamino B5, 6 l. ekokonservanto, 2 l. levandų, 1 l. morkų, 1 l. smilkalinių bosvelijų e.a., 3 l. vitamino E, 6 l. ekokonservanto.
Gaminimo eiga tokia pati. Kad praturtinčiau kremo sudėtį pyliau migdolų aliejaus (kažkada Agnei dovanojau šio aliejaus veido priežiūrai, tai sakė, kad labai tiko), rugiagėlių vandens ir vietoj augalinio glicerino įlašinau medaus drėkiklio ir  provitamino B5. 

Na, dabar belieka susitarti dėl susitikimo : )

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą