2013 m. vasario 13 d., trečiadienis

Šampūnas ir balzamas su kokosu ir ožkos pienu

Panaudojus šias abi priemones, galiu pasakyti, kad tinka sausiems, pūstis linkusiems plaukams. Priemonės juos užglostė ir padrėkino. Ožkų pieno milteliuose galima rasti šių mikro elementų: kalcio, fosforo, natrio, kalio, magnio; vitaminų A, B, C, D, E, B1, B2, B3 ir B12. Galbūt dažniau sutinkamas drėkinančiose odos priemonėse, bet aš nusprendžiau šiuos miltelius išbandyti plaukų priežiūroje.


Kad būtų daugiau drėkinimo, naudojau kokosų aliejų, nes manau, kad jis yra vienas iš labiausiai plaukus drėkinančių ir puoselėjančių.
Šampūne, švelnios putų bazės gali būti ir mažiau. Gal apie 30 g. Turėjau dėti daugiau, nes gaminau sau ir draugei, kuri norėjo, kad gerai putotų, bet putojimas vis vien buvo netoks kaip tradicinių šampūnų, o labiau kremiškas. Nepaisant to, draugei šampūnas patiko, sakė, kad gerai išplauna ir balzamo jai nereikėjo. Na, o aš bandžiau išsiplovus vienąkart tepti, kitąkart ne. Nepasakyčiau, kad labai sausina plaukus, bet su balzamu patiko labiau.

Šampūno receptas (100 g):
  • putoklio dalis: 36 g švelnios putų bezės, 2 g riebalinio sluoksnio atstatytojo, 3 g sulfatinio ricinų aliejaus, 1,5 g kokosų aliejaus, 1,5 g augalinio kokosų silicono; 
  • vandeninė dalis: 47 g (plius 10 g nusigaravimui) distiliuoto vandens, 60 l. pieno rūgšties, 2 g ožkos pieno miltelių, 3 g glicerino;
  • priedai: 1 g ksantano, 20 l. ekokonservanto, 6 l. citrinų ir 4 l. degmedžių e.a. 
Balzamo receptas (100 g):
  • aliejinė dalis: 7 g kokosų aliejaus, 3 g tukuma sviesto, 3 g augalinio kokosų silikono, 6 g BTMS;
  • vandeninė dalis: 63 g distiliuoto vandens, 15 g melisų hidroliato, 2 g ožkos pieno miltelių,; 
  • priedai: 20 l. ekokonservanto, 6 l. citrinų ir 4 l. degmedžių e.a. 
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą